sâmbătă, iulie 14, 2007

Turul Frantei

Avem deja 6 zile de Tur, timp în care am avut de toate căzături masive, căzături importante (incredibil ce li s-a întâmplat celor de la Astana), cu evadari susţinute pe 200 km şi recuperări ale evadaţilor cu 500 de metri înainte de finish, cu un singur purtător de tricou galben începând din prima zi (dar se pare că astăzi Cancellara se va despărţi de el) cu sprinturi masive şi la mare luptă (ei, nu chiar sosiri la fotografie, dar oricum) cu abandonuri celebre (Freire era aşteptat să abandonze încă de la început) cu mulţimile franceze de pe marginea drumului parcă mai numeroase ca oricând şi cu cei doi R mai virulenţi ca niciodată de data asta împotriva dopajului.

Eu voi lipsi din tur exact în cea mai importantă săptămână a lui, atunci când se va vedea exact cine poate anul acesta. Sper ca pe acolo pe unde ajung să prind ceva din măreţia Alpilor cotropiţi de ciclişti Turului.

Oricum, prevăd pentru această saptămână:
- daca Vinokourov, nu abandonează azi-mâine înseamnă că rezistă şi are încă şanse.
- al doilea (meu) favorit Kloden, poate dovedi (în cazul în care la el căzătura se dovedeşte a fi fost ceva neînsemnat) ca podiumul prins acum cîţiva ani nu se datorează sucului de portocale servit dimineaţa de T-Mobile.
- ca să termin cu Astana, eu încă am încredere în Savoldelli :)
- francezii au şanse mari, acum că nu există favoriţi mari, să-şi (mai) cucerească şi ei Turul.
- Rasmussen va lua vreo 2 etape şi tricoul cu buline în această săptămână.
- Perreiro Sio are doar 57 de secunde întârziere, va trece de Alpi în primii 5.
- DSC n-a murit (Contador, Egoi Martinez, Levi ...)!!

Oricum, spectacol mare se anunţă saptămâna viitare în Tur, aşa că enjoy it!