marți, iunie 17, 2008

Help needed

Dacă ştie cineva vreo funcţie/macrou sau altă modalitate de a crea o curbă Gauss pornind de la o înşiruire de date (bleah!) cu ajutorul mult iubitului Microsoft Excel să dea un semn şi asta cât mai curând, c-aş vrea să văd şi eu meciul de diseară în condiţii respectabile (cel puţin).

Mulţumesc anticipat!

Does anyone have/know any idea how to create Gauss curve with a set of formulas or anything else whithin an Excel worksheet? I need this before asap 'couse Romania will beat tonight Holland and I can miss that :)

Thanks in advance guys!

2 comments:

Costin spunea...

Salut,

Sper sa nu ma insel - doresti o curba de distributie normala pe baza unor valori (fie statice, fie generate de formule). Ca sa nu explic mult prea mult - uite un link unde ai explicatii detaliate: http://www.exceluser.com/explore/normalcurve.htm.
Poti sa mai folosesti in schimb o histograma (o gasesti in Add-in-ul Data Analysis din excel) la care adaugi o curba de distributie (direct din graph). Pentru cele mai bune rezultate, as sugera sa folosesti totusi un pachet de statistica - gen Minitab. Il gasesti si shareware (30 days licence) si poti sa dai copy \ paste la grafice in excel. Sper sa fie utila informatia. Bafta!

Anonim spunea...

Costin, multam mult de informatii. O da ma uit pe ele cand ajung acasa :D
Oricum, gasisem o cale de a-mi rezolva problema dar m-am dat cu altele si am uitat sa scrıu despre ea.