duminică, decembrie 21, 2008

Tolba cu filme

Henry Poole was here - cel mai serios rol al starului din Idiocracy, Luke Wilson, rol pe care-l duce cu brio la bun sfârşit. De văzut, în special, în perioada asta de sărbători în plină efuziune miraculoasă când putem să credem mai uşor în toate. Chiar şi-n miracole, nu-i aşa?



Eagle Eye - poveste uşurică despre cât de evil este armata americană şi ce ne poate face ea noua (sau lor mai întâi). Dar multă acţiune, ritm foarte bun, răsturnări de situaţii surprinzătoare care-l fac în opinia mea un film mult mai reuşit decât mult mai mediatizatele (anul ăsta) Dark Night sau Max Payne, de exemplu.


How to lose friend and alienate people - are ceva din filmul ăla cu Prada-şi-nu-mai-ştiu-cum, versiune pentru bărbaţi însă. Un el oarecare, jurnalist la o fiţuică gen Click-ul nostru, dă lovitura şi este angajat la una dintre cele mai prestigioase reviste de profil din US. Umor britanic garantat grevat peste life style-ul New York-ului, cu ingrediente gen Megan Fox, plus o Gillian Anderson într-o postură neobişnuită şi cu un Jeff Bridges cu un look de-a dreptul surprinzător. Una peste alta o comedioară care merită savurată alături de cineva drag că nu merită să-l râzi de unul singur.


Elegy - în afară de sânii Penelopei Cruz, din abundenţă în distribuţia filmului, un alt motiv pentru a vă recomanda poveste de dragoste dintre exa lui Tom Cruise şi Bin Kingsley, nu prea găsesc. Slăbuţ, slăbuţ, slăbuţ noroc cu bunăciunile de vorbeam mai sus.


Strictly sexual -un film despre cât de greu merge piaţa construcţiilor în LA pe criza asta. Despre ce compromisuri trebuie să facă un bărbat, sau o femeie, pentru a-şi urma/afla adevăratul drum în viaţă. Şi despre cât durează să te hotărăşti ca în condiţii de criză dacă-ţi poţi schimba oricând locul de muncă chiar şi la domiciliul clientului dacă este cazul. Şi oricum, "viaţa realã nu este ca în filme" ca să termin exact ca-n film şi să nu cumva să vă mutaţi cu toţii, acum de sărbători, la soare în LA. Şi un trailer ca să nu credeţi tot ce-am scris eu mai sus:



Cam astea am văzut eu în ultimul timp acum mă bag la 2 noi seriale despre care ptomit să revin cu info: My own worst enemy şi The Mentalist.