luni, februarie 02, 2009

M-am mutat

După cum bine se vede m-am mutat. Asta mă tot chinuiam să fac de câteva zile.

Deci sunt pe http://waven.ro sau pe waven.ro sau pe http://www.waven.ro.

O să revin cu câteva din peripeţiile prin care am trecut în aceste ultime 3 zile cu mutarea de pe blogspot pe wordpress self-hosted. până atunci update la RSS sau bookmarks sau la blogroll-uri şi daţi-mi de veste dacă vedeţi prostii mari pe noul blog (sunt încă în lucru).

Emailul nostru de zi cu zi

Se dau 2 ştiri proaspăt culese se citesc şi se interpretează.


Avem prima ştire (via) spune că pentru a reduce birocraţia şi a eficientiza munca angajaţilor o companie a decis eliminarea funcţiei de Reply to all din meniul clientului de mail folosit intern.

Cealaltă ştire (via) ne anunţă că un grup de specialişti (:D) de la Stanford University lucrează la un proiect prin care mailurile vor putea fi trimise fără a specifica destinatarul. Pe baza conţinutului, sistemul aflat momentan în teste, va fi capabil să recunoască destinatarul trecându-se de la destinatarul format din biti şi caractere la destinatarul persoană fizică, cu anumite abilităţi fizice, psihice corespunzătoare subiectului
Cum va arăta deci viitorul, acum că tocmai ce-am citit cele 2 ştiri?

Pai exemplu: şeful trimite un mail celor 69 departamente din subordine despre, să zicem, savingul din firmă. Şefuţii celor 69 departamente transmit mailul mai departe futuţilor (scuze, da aşa e bancul) din subordine, cerându-le propuneri. Georgel, cel mai mic dintre cei mici, (pe scara ierarhica, ofc) dornic să rezolve cere detalii despre acţiune. Şi cum reply to all tocmai s-a scos, dar firma  exact ce-a implementat programul de la Stanford trimite mailul cu întrebările sale, precum şi câteva soluţii de moment, tuturor celor cărora acesta le-ar putea fi de folos/interes, în mai puţin de 2 ore de când l-a primit. Mailul său caută şi caută şi caută şi după ce se plimbă vreo 2 săptămâni prin toată lumea se-ntoarce la expeditor care între timp fusese dat afară pe motiv de neeficienţă şi inactivitate.

Sau sunt eu cârcotaş ....

Asta este artă?

duminică, februarie 01, 2009

In chinurile facerii

De 2 zile mă chinui să fac ceva. Nu vă spun ce c-o să râdeţi de mine că nu mă pricep. Da-i dau eu de cap şi revin.
Ideea era că n-o să prea mai intru p-aici până nu rezolv treaba ailaltă.