sâmbătă, aprilie 14, 2007

Liber la internet

"Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), a decis pe 3 Aprilie 2007 cazul Copland vs. Marea Britanie."

Aşa ne anunţă Bogdan Manolea pe site-ul său.

Adică angajatorii nu au voie să monitorizeze traficul internet de la locul de muncă, în lipsa unor reglementări şi înştiinţări aduse la cunoştinţă în prealabil.

Ok, asta fiind asigurată propun CEDO, nişte decizii în cazuri precum:

  • Folosirea judicioasă, dar în folosul propriu, a unei părţi suficiente (propun 25%) din bugetul lunar al firmei, de către angajaţi prin rotaţie;
  • Folosiriea de către angajaţi, în folosul propriu, a parcului de maşini de care dispune firma. În acest scop firmele pot (şi vor fi) fi obligate la creşterea acestuia în vederea satisfacerii oricărei nevoi a angajatului;
  • Instituirea, fără drept de apel, a orarului maxim de 12 ore lucrătoare. Săptămânal.
  • Lunea şi marţea zile facultative. De asemenea zilele de 13, precum şi după caz ziua de naştere a soacrei, a căţelului sau a purcelului declarate zile libere şi premiate cu până la 199% din salariul lunar.
  • Prezenţa şefilor la birou va fi asigurată non-stop. Sub forma unei mici plachete pe unul din pereţii biroului, sau dacă este vorba de un open space, la bucătăria aferentă, în spatele automatului de cafea, exact lângă cutia cu şerveţele.
  • Raportările zilnice/lunare/anuale vor fi nu numai desfiinţate ci chiar interzise iar toate dosarele ce atestă prezenţa lor în firmă vor dispărea şi din arhivă.

Aşteptând cel puţin câteva din acestea îmi doresc din toată inima să nu mai trăiesc o săptămână (la firmă) ca cea tocmai încheiată ieri.

Ceea ce vă doresc şi dumneavoastră.

Prietenii ştiu de ce!