vineri, mai 30, 2008

Contador, Ricoo sau DiLuca

Cei trei sunt în vârful clasamentului turului Italiei 2008, la diferenţă de mai puţin de o jumătate de minut, între ei.

Mai sunt 2 etape, mâine criminala cu vărfuri de peste 2600 m(!!!) şi contratimpul din ultima etapă de la Milano, de duminică.

Contador, marele favorit a dat şi astăzi dovadă de slăbiciune pe munte dar la contratimp, pare a fi imbatabil.
Di Luca si Ricoo au încercat să dea marea lovitură, etapa ideală pentru a -ţi face de cap mai ales pe finalul ei, dar la final s-a văzut că erau amândoi storşi atăt din cauza efortului făcut cât şi mai ales a faptului că nu au reuşit decât să se apropie de Contador.

Pâna acum, mie unul, acest tur îmi seamănă cu unul al Franţei de-acum vreo 4-5 ani, când se spunea despre Lance că-i terminat, şi chiar aşa a şi arătat vreo 2 săptămâni jumate, reuşind doar să se păstreze în frunte şi nimic altceva. Asta până cănd, în ultima etapă de munte, când toţi făceau pariurile despre cine-l atacă decisiv, s-a sculat din şa şi dus a fost lăsându-i pe toţi la 4-5 minute în spate. Iar apoi la contratimp, i-a decimat... dar asta-i istorie şi suc de portocale ar zice unii.
Cam la asta m-aştept eu mâine de la Alberto Contador, ca să vedem cât e de tare! În fond, e marea lui şansă de a căştiga ceva anul acesta, Astana nefiind invitată la Marea Buclă din motive de Vinokurov & etc.

Ca idee, eu aş paria pe Contador, totuşi! Vedem mâine!