luni, iunie 02, 2008

Contador castiga Il Giro 2008

Fără să strălucească, timp de 21 de etape spaniolul Alberto Contador a reuşit să termine turul Italiei ediţia cu numărul 91, pe primul loc.

Într-o cursă pe care a ţinut-o sub control ca un adevărat contador, spaniolul a demonstrat că ceea ce a păţit anul trecut în Turul Franţei, ar putea avea o continuare. Din păcate pentru el, ca şi pentru noi fanii ciclismului, echipa sa Astana nu a primit dreptul de a concura în ediţia de anul acesta a Marelui Tur. Probleme avute în trecut (de către Vinokourov, în special) cu sucul de portocale îl vor împiedica pe spaniol să-şi apere titlul pe Col du Galibier.

În turul Italiei din acest an s-a remarcat însă un semi-necunscut pe munte, Emanuele Sella este numele său şi dacă se dovedeşte că a mers numai cu apă plată prin toţi munţii Italiei, are şansă să devină un nume mare în ciclismul mondial. S-a mai remarcat, de asemenea, şi Piratul, el fiind prezent pe fiecare căţărare alături de rutieri. Atenţie Contador, pe ultimul căştigător de Il Giro + Le Tour îl chema Pantani şi nu a sfârşit-o prea bine :)

Gata Il Giro, vive Le Tour.

Începe pe 5 iulie.