miercuri, august 13, 2008

Petitia din ziua de 13

Astăzi, complet întâmplător am semnat 2 petiţii online. Spun complet întâmplător pentru că de obicei petiţiile online mă entuziazmează fix zero, foarte puţine fiind cele care mi-au atras atenţia de-a lungul anilor. Iar astăzi, au fost două. Oare din cauză de 13?

Prima, este iniţiată de către un ziar local şi o are în prim plan pe sportiva Alina Dumitru, petiţia având ca motiv o hotărâre a Consiliului Local Ploieşti privind declararea micuţei judoka Cetăţean de Onoare al Municipiului Ploieşti.
Trecând peste calitatea ziarului care a pornit o asemenea campanie, precum şi peste inutilitatea gestului pentru că oricum Alina va fi o adevărată vedetă cel puţin pentru următoarele câteva luni în întreaga Românie şi mai ales acasă, la Ploieşti, veţi da peste cel mai prost formular de petiţie întâlnit vreodată. Dacă vreţi să semnaţi petiţia va trebui să vă lăsaţi la îndemâna unui admin de ziar online de judeţ atât CNP-ul cât şi numărul de telefon, pe lângă obişnuita adresă de e-mail.
Pentru cei interesaţi însă petiţia poate fi semnată aici.

Despre a doua, am aflat printr-un mail primit de la un coleg se serviciu. Petiţia despre care era vorba este aceasta şi este despre Schimbarea denumirii ţiganilor din Rom/Roma/Romani/Romanies în Ţigani sau în etnonimul lor original care este Dom şi nu Rom.
Ceea ce m-a determinat să semnez această petiţie este mesajul următor, primit ca reply de colegu' la mailu cu pricina, de la un manager. Deci, manager, zic!

In timpul orelor de serviciu si in cadrul companiei, te rog sa-ti limitezi preocuparile la indatoririle de serviciu.

Va reamintesc tuturor ca,
compania  promoveaza acceptarea diversitatii ca principiu de baza in cultura sa.

Fiecare este liber sa aibe opiniile sale si le poate exprima liber in afara
companiei.

Insa nu voi accepta manifestari anti-etnice in cadrul
companiei si, cu atat mai mult, folosirea mijloacelor de comunicare interna pt promovarea acestora.

No (more) comments!