duminică, august 24, 2008

Romania noastra

Am citit la Piticu un post legat de cazul recent al asistentei maternale din Bistriţa care şi-a ucis copilul aflat în plasament maternal. Iniţial, am vrut să-i răspund pe blog, dar începusem să scriu prea mult şi n-am vrut să plictisesc pe-acolo :)

Întâmplarea face ca o perioadă de timp să fi lucrat în sistemul de asistenţă socială românesc chiar la Protecţia Copilului, munca mea fiind în strânsă legătură cu toate aspectele privind protecţia copilului, implicit cu asistentele maternale modul în care erau atestate ca persoane abilitate/capabile să desfăşoare o asemenea activitate şi chiar cum erau controlate, până la un anumit nivel
Şi poate de aceea, părerea mea tinde să devină pur obiectivă uitând faptele.

Dreptate ai, Piticule! Dar nu in totalitate.
Poţi sa enumeri cazurile de copii abuzaţi de către asistenţi maternali in ultimii 5 ani de când există această forma de protecţie sociala?
Cred ca-ţi ajung mâinile!
Sunt mii (poate zeci de mii - nu mai am cifre exacte) de copii care trăiesc in familiile asistenţilor maternali cu mult mai bine decât alţi copii in familia lor naturale. Sau în centrele de plasament. Sau în familiile adoptive.

Fapta criminalei din Bistriţa nu are nici o scuză. nici o justificare, nici un sens!

Dar măsurile care ar trebui luate nu sunt deloc simple în condiţiile României în care trăim. Şi a oamenilor care o locuim! Asta-i lucrul cel mai trist şi mai dureros din toată povestea asta!

7 comments:

Shani Alexandra spunea...

Mda...trist si adevarat...citisem ca tipa avea 2800 sau 2000 lei pt ingrijire.....ceea ce e ok in comparatie cu cat ia o ruda de-a mea.Plus ca sistemul acesta este foarte riguros, nu ma intind la mai mult, dar unele reguli mi se par absurde.
P.S. Le-as eutanasia pe mamele care isi lasa copilasii in voia sortii.

Piticu spunea...

:D)


deci nu`mi ajung mainile sa dau exemple ca ala de la valcea sau bistrita, dar de care nu se stie

Shani Alexandra spunea...

bine mai....dar noi stam si judecam o femeie care e a 3a zala in lant dupa mama,tata....etc.De ce nu ne gandim la radacina...la jigodiile astea ce se autonumesc femei si care isi lasa progeniturile in mainile sortii?!Sa fim seriosi....Plus ca nu avem dreptul sa judecam pe nimeni, Dumnezeu o face....

Unknown spunea...

Iol dar cati parinti ZILNIC isi maltrateaza copii?
Oricum S. ai dreptate, cine suntem noi sa judecam?

Shani Alexandra spunea...

Pai stai dragule.....ca asta face parte din alt film.....le-as aduna pe toate intr-un loc si as pune 6 bombe....sa fiu sigura ca mor.Stiu ca sunt rea, dar asta este opinia mea.Problemele acestea sunt discutate pana la ultimul sambure si niciodata nu se rezolva nimic.In fond si la urma urmei, meseria de parinte este cea mai grea si multi refuza sa faca sacrificii pentru a o duce la capat cu succes.....de aici toate cele discutate mai sus.

Unknown spunea...

Meseria de parinte, lol, la ce salariu dau astia nu stiu de unde mi-a venit sa mai fac unul :)

Shani Alexandra spunea...

=))....tocmai ce ziceam de sacrificii :P.Hai nu te plange...pun pariu ca esti fericit ...cu cea mica...si cu bebelul pe drum..:P