marți, septembrie 16, 2008

Salarii pentru toti

Pentru c-am lipsit cam mult în ultima perioada de pe net dar nu pot rămâne nepăsător la cel puţin un subiect din online-ul .ro iată ce cred eu despre campania BestJobs.

Eu mi-am găsit actualul loc de muncă după o cură intensivă de BestJobs, eJobs and else. Aplicam non-stop şi la absolut tot ce avea mai mult sau mai puţin legătură cu domeniul sau capacităţile mele. Şi aşa am ajuns aici, acum aproape 3 ani. Primul lucru pe care l-am făcut în perioada imediat următoare angajării a fost să-mi modific în CV-urile postate online situaţia actuală şi salariul cerut. Asta acum, să zicem, 2 ani jumate. De atunci, beneficiind şi de pierderea adresei de mail cu care mă cunoşteau majoritatea înainte am scăpat de mailurile binevoitoare prin care eram anunţat că eram persoana extraordinar de pregătită pentru unul dintre cele 43579896 de joburi ale lor. O singură dată mi-am mai accesat contul de pe Bestjob, când fiind invitat pentru o programare la un interviu una dintre primele întrebări a fost dacă salariul cerut de mine pe site mai era actual. Am izbucnit în râs când am văzut suma şi-am cerut triplu. După care ne-am mulţumit reciproc pentru timpul acordat şi-am plecat.
Ideea este că, Neogen-ul vrea să facă un mare sondaj printre membrii utilizatori de BestJobs pentru a afla cam ce salarii mai au românii. Şi zic, care-s utilizatorii de bază ai site-ului? Răspuns logic cei care-şi doresc un serviciu mai bun. Ce înseamnă mai bun? Aproape aş pune pariu că, la români, mai bun înseamnă cu mai mulţi bani.
Deci recapitulăm, avem oameni care vor să-şi schimbe serviciul, pentru că-s prost plătiţi. Pe care-i întrebăm cu cât sunt plătiţi. tragem linie şi avem pe piaţă un studiu bine documentat asupra salariilor din România. Care în mod absolut normal, sunt incorecte.
Pentru că cel ce-i mulţumit de actualul loc de muncă nu mai dă pe la BestJobs, decât poate din curiozitate. Adică, eu de exemplu! Care am fost curios să văd pe domeniul meu Logistică, în oraşul meu Ploieşti care-i scoru'. Păi pe baii care zic ei c-ar fi de luat nici n-aş pleca de-acasă (cum ar zice cineva...). Sau ... poate că-s eu supra-plătit? Ptiu drace, şi mai vine o mărire....

2 comments:

Anonim spunea...

In pagina respectiva nu ajung numai cei care isi cauta de lucru. Eu personal nu imi caut si tot am ajuns pe acolo. Au facut ei o campanie ceva mai puternica cu "schema" asta si astfel, mai sunt sanse sa fie totusi destul de reale salariile.

Unknown spunea...

La obiect, te-ai "regasit" in salariile de-acolo?