marți, octombrie 14, 2008

Erepublik relansat

Fiind un pasionat al jocurilor online acum câteva luni am mi-am băgat nasul şi prin Erepublik bântuind prin republica virtuală cu milioane de cetăţeni plătitori de taxe şi impozite.

Pentru cine nu ştie despre ce este vorba iată un rezumat scurt a ceea ce este acest joc:
Consideraţi "cetăţeni", jucatorii eRepublik din 43 de ţări din lume au şansa să ajungă la presedinţie, pot deveni politicieni, pot strânge o avere considerabilă sau pot conduce afaceri, totul într-o singură luna care este egală cu patru ani virtuali. Simulatorul geopolitic le permite cetatenilor virtuali să creeze o nouă economie, o nouă societate sau să poarte razboaie cu alte naţiuni pentru diferite cauze.

Trebuie  să recunosc că n-am fost deosebit de satisfăcut de experienţa generată de joaca de-a cetăţeanul mai ales că şi acolo trebuie să mănânc ca să nu mor, deci îmi trebuie bani să-mi iau de mâncare şi uite aşa ajung să mă duc şi acolo la serviciu. Programul flexibil şi lejer şi mai ales promisiunile ieşirii jocului din Beta m-au ţinut însă aproape.

De astăzi începând Beta se transformă în V1 pentru membrii/jucători mai vechi (intraţi pe bază de invitaţii) iar după o săptămână Erepublik se deschide free şi fără invitaţii pentru toată lumea.

După primele 10 minute în noua eRepublică  schimbările observate sunt majore atât la noua faţă a jocului cât şi la taskuri sau usability. Din păcate fiind încă în prima oră din noua eră site-ul merge destul de greu dar noua faţă/formă a jocului pare a fi mult mai atractivă şi interesantă.

Abia aştept să văd cum evoluează pentru că prevăd un viitor destul de interesant jocului. Şi chiar mă bate gândul să intru şi-n politică :)