marți, ianuarie 06, 2009

Cum iti dai seama ca-i criza

Se tot vorbeşte peste tot, în toată lumea, de criză. Americanii şi-au pierdut averile, pensiile, locurile de muncă. Industria auto din Germania începe să dea rateuri şi oamenii încep să-şi piardă slujbele. Prin Ungaria, bugetarii au fost de acord să-şi micşoreze salariile. Peste tot e criză la cele mai înalte niveluri şi nimeni nu poate să spună când şi unde se va opri toată chestis asta.
Numai la noi, e bine. Bugetarii primesc lefuri mai mari, pensionarii asemenea. Criza la noi este ceva ce s-a manifestat în blocaje pe drumurile naţionale care duc către locurile de distracţie, în aglomeraţia de nedescris din cluburile de fiţe sau în vânzările record de televizoare ori mai ştiu eu ce de prin super/hyper/mega marketuri.

La noi se vorbeşte despre somaj. În agricultură, în construcţii sau în industria textilă. Adică, neinteresant. Agricultura oricum se făcea doar de câteva milioane de amărâţi care-şi sapă singuri cele 2 pogoane retrocedate în aşteptarea unei autostrăzi care să le taie calea. Construcţiile şi aşa ajunseseră la nişte preţuri exorbitante numai bună criza asta să le mai taie puţin nasul. Iar alternativă la industria textilă românească găsim întotdeauna la fraţii noştrii chinezi.

Că bine le zicea Băse:


PS: eu de fapt vroiam să spun cum un bun prieten de-al meu şi-a pierdut slujba în prag de sărbători. Într-un domeniu în care poate criza ar trebui să lovească mai deloc, pe un post în care nu mai ai decât câţiva deasupra şi cel mai important făcând lucruri pe care puţini, în ţară, ştiu/pot să le facă. Aşa-ţi dai seama că e criză!
Ceea ce NU vă dorim şi dumneavoastră!
PS2: poze primite pe mail!