luni, ianuarie 19, 2009

Tolba cu filme

Defiance - film inspirat din faptele reale ale fraţilor Bielski evrei din fosta Polonie - actuala Bielorusie - în timpul celui de-al doilea război mondial. Povestea emoţionantă a evreilor asupriţi de nazişti şi a felului în care aceştia au reuşit să-şi păstreze identitatea culturală/etnică în cele mai potrivnice momente ale istorie lor se înscrie, zic eu, în conspiraţia mondială care ne tot aduce aminte ororile prin care au trecut evreii în timpul celui de-al doilea război mondial. Frate de sânge cu Schindler's list şi cu alte câteva producţii de după dar şi dinainte, film apărut exact în perioadă tulburărilor războiului din Gaza (coincidenţă :D) precum şi cu un Daniel Craig de zile mari  filmul merită însă a fi urmărit, fără prejudecăţi! notă bună din partea mea şi poate o eventuală surpriză la Oscar!


Slumdog millionaire -bazat pe varianta indiană a jocului  Vrei să fii milionar pelicula îl are protagonist pe Jamal Malik, un tânăr care trecut prin şcoala vieţii este capabil să răspundă la toate cele 20 de  întrebări ale concursului bazându-se doar pe experienţele anterioare trăite. Fără cântece sau dansuri lacrimogene, specifice filmului indian cu mizeria şi frumuseţile Indiei în prim plan, plin de paradoxuri filmul şochează dar şi înduioşează, spunând o poveste care poate ar putea fi adevărată în orice colţ al lumii. Merită văzut!


Vicky Cristina Barcelona - o blondă şi o brunetă americance de la mama lor în vacanţă la Barcelona dau peste un pictor, mare Don Juan (aici trebuie să protestez, de ce tocmai el !?!?), dar care are o fostă nevastă puţin nebună pe cap. Este vară, este Barcelona este şi cu vin aşa că dracuşorii îşi îşi bagă coada şi uite aşa mai întâi bruneta + pictor, apoi blonda + pictor, pictor  + fosta nevasta,  între timp bruneta + logodnicul ei, la un moment dat fosta + blonda, iar apoi blonda + pictor + fosta şi când să fie din nou brunta + pictor.... gata mă opresc. Filmul miroase a vară târzie, a catalunie infierbântată, pensule ude şi poeţi nebuni Rambla neostoită şi Gaudi cu barbă albă, vin nesănătos şi paella cu fructe de mare ... o nebunie. De văzut obligatoriu însoţit de cineva cel puţin drag. Şi să nu uit: un film de Woody Allen, dacă cumva nu mă credeaţi!