joi, aprilie 05, 2007

Sărbători fericite!

Acest post se vrea o reacţie.
O reacţie la Săptămâna Mare şi la valul de bunătate şi milă şi puritate pe care trebuie să-l arătăm în aceste zile.

O reacţie la masca de creştin adevărat pe care trebuie să o purtăm. Trebuie să ţinem post, să fim umili, să dăruim, să ajutăm, să fim alături de cei nevoiaşi sau năpăstuiţi, să ne iubim aproapele şi să întoarcem şi celălalt obraz, din dragoste.

O reacţie la noaptea Învierii motiv de mers la biserică şi vorbit la mobil în biserică, sau de mers în discotecă şi plecat cu lumânarea aprinsă acasă.

O reacţie la masa îmbelşugată şi stropită cu "vin sfânt" urmată (nu precedată) de accese de smerenie şi bunătate la adresa vecinilor "amărâţi" de la scara cealaltă.
O reacţie la mailurile binevoitoare cu iepuraşi zâmbitori şi cadouri apetisante primite de la persoane pe care le-ai (te-au) ignorat un an întreg.

O reacţie "hai să cumpărăm jucării şi dulciuri pentru copii de la orfelinat", când acei copii au nevoie doar de puţină din dragostea noastră.

Site-ul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova (de exemplu), are acelaşi trafic contorizat ca şi un amărât de blog, precum cel de faţă.

Mă doare că ne amintim să respectăm doctrinele/învăţăturile creştine 2 săptămâni pe an, că ne simţim datori să dăruim 10 zile pe an, că ne iubim aproapele de sărbătorile legale şi că ne mulţumim cu asta.

Cu o floare nu se face primăvară dar primul pas este cel mai greu de făcut. Fă-l şi pe al doilea.

Sărbători fericite!