De ce votez
Nimic nu este mai important zilele astea decât politica. Deşi suntem în plină perioadă de criză economică şi recesiune pe toate planurile, politica este pe buzele (hmm - politica asta nu-i cam curvă?) tuturor.
Aşa cum ne-au atătat-o fraţii noştri mai mari americanii criza economică din planul economic înseamnă în plan politic schimbare. Obama a mizat pe asta şi a cîştigat. La ei vinovaţi de turbulenţele econimiei a fost declarat sistemul. cel politic. Şi l-au schimbat.Ei au ales schimbarea. Nu să le fie mai bine, mai cald, sau mai roz (ci chiar mai negru!).
Revenind la Românica noastră în care ne trăim traiul (şi mâncam mălaiul) zi de zi. Pe plan personal, pot să mă lau că de când votez (atenţie, 1996!!) încontinuu mi-a mers mai bine. În ultimii 12 ani trendul a fost constant crescător. Cu perioade mai accelerate, mai calme dar în urcare. Dac-aş căuta corelaţii între voturile acordate şi punctele de inflexiune de pe grafic, nu le-aş găsi. Pentru că schimbările pe plan personal (şi prin asta mă refer la profesie, viaţă socială, calitatea vieţii etc) n-au avut niciodată de a face cu ceea ce s-a întămplat în politica românească. Am crescut, am evoluat, m-am dezvoltat prin forţe proprii într-un anumit context socio-politic. Şi aici vroiam să ajung.
Felul în care trăim fiecare dintre noi, în turnul nostru de fildeş sau nu, este influenţat mai mult sau mai puţin de către societatea înconjurătoare.
Greşelile politicienilor noştri se răsfrâng asupra noastră. În fiecare zi. Nepăsarea noastră o dată la 4 ani are ca urmare directă nepăsarea lor în fiecare zi a următorilor 4 ani!
D-aia eu mă duc la vot de fiecare dată când îmi pot exercita acest drept, este singura măsură pe care o pot lua eu împotriva lor. Şi d-aia nu pot fi de acord cu Piticu când le zice el aici . Pentru că ei aşa câştigă şi d-aia fac ce fac.Mesajul perceput de politicianul român este: bă, dacă proştii ăştia nu ne fac nimic când noi facem ceea ce facem şi când furăm cât putem şi ne batem joc de toţi şi toate şi etc şi etc, atunci de ce să n-o fac?
Se spune că frică este cea mai bună metodă de educare. Valabilă pentru animale. Dar de atâtea ori şi pentru oameni. Un exemplu mic: înainte de a se da legea cu privire la obligativitatea purtării centurii pentru şofer şi pasagerul din faţă, câţi le purtau? Puşi în faţa unei posibile amenzi, acum câţi le poartă? Ieşi în stradă şi priveşte!
Şi dacă tot eşti acolo, ia-l şi pe distinsul politician român despre care ştii c-a fost degeaba 4 ani cu japca din maşina lui, dă-l cu capul de bordură, aplică-i româneşte două picioare-n burtă, arde-i cu jale 14 peste bot să-i sară mucii pe capotă, rupe-i creştineşte lanţul de la gât şi ia-i ghilulul de pe deget (poţi să-l iei cu totul, îi mai rămân atâtea şi la votare îi trebuie numai 1) să-l vedem apoi cdacă te ştie de frică. Şi dacă mai face la fel. Dar ai grijă, să faci toate astea doar pe 30 Noiembrie!
0 comments:
Trimiteți un comentariu