vineri, ianuarie 30, 2009

Mediafax si furtul armelor

Cum în ultima perioadă n-am prea avut chef de ştiri dar văzând că lumea vuieşte despre nişte arme furate dintr-un depozit militar, zic deci, să mă informez! Search pe google, ştiri gârlă, aleg Mediafax, sursă serioasă. Şi încep:

"Ministrul Apărării Mihai Stănişoară [...] a refuzat să precizeze numărul armelor furate, explicând că este un element probatoriu important pentru derularea anchetei. Argumentul său a fost că ancheta ar fi îngreunată dacă autorii furtului ar afla din presă numărul armelor sustrase" - de aici 

Cum ar veni, hoţii sunt atât de proşti că trebuie să afle de la domnul ministru câte arme au furat!!! Nu-i ceva ciudat aici?



"Potrivit unui comunicat de joi al Parchetului instanţei supreme [...] lacătele depozitului unităţii din Ciorogârla au fost rupte". După care în comunicatul oficial citat mai jos "în timpul efectuării controlului magaziilor din incita unităţii, s-a constatat lipsa lacătelor de la uşile unui depozit, iar în interiorul acestuia au fost observate urme de sustragere de materiale"  - de aici.


Adică pe lângă faptul că eu ştiu că un lacăt poate fi spart, tăiat, distrus orice numai nu rupt, în comunicat scria clar că lacătul, de fapt era sublim, dar lipsea cu desăvârşire!!! Hai  că asta era simplă. Păcat!

"Gărzile sunt asigurate în trei schimburi, unul fiind în postul de pază (santinela), altul de veghe, pregătit să intervină în caz de urgenţă, iar ultimul la odihnă. Gărzile sunt de trei ore, durată care poate fi micşorată în cazul în care condiţiile meteo sunt nefavorabile.
În timpul gărzii, santinela nu are voie să părăsească postul şi trebuie să supravegheze şi să raporteze tot ce se întâmpla în aria sa. În posturi sunt instalate de obicei sisteme de alarmare, astfel încât santinela să poată anunţa rapid orice situaţie apărută.
Conform regulamentelor militare, cât este în post santinela poate primi ordine doar de la comandantul gărzii şi doar după recunoaşterea prin parolă. Orice altă persoană care încearcă să intre în zona santinelei este oprită şi reţinută (chiar dacă este vorba despre un alt superior), fiind chemat comandantul gărzii.
Santinelele au asupra lor arme cu muniţie de manevră şi pot face uz de acestea"- de aici.

Chiar ziceam, uite domnule că de data asta şi-au făcut bine temele. Când hopa la ultima propoziţie , citez din nou "arme cu muniţie de manevră". Să mori tu? Santinela pleacă în post întotdeauna cu muniţie de război în afara cazurilor de santinelă la interior/DS/bucătărie şi mai ales când este în post de pază la un depozit de armament. O ştiu ca unul care a cam mâncat vreo jumătate de an gardă pe pâine şi ştiu că aceste reguli nu se pot schimba după cum bate vântul. Nţţ, astea nu!. Şi mai este ceva în paragraful de mai sus. Mai bine spus, mai lipseşte ceva, cel puţin la fel de important ca tot ceea ce au spus ei acolo şi foarte important mai ales în contextul de faţă. Prima îndatorire a santinelei atunci când preia/predă postul este să verifice integritatea sigiliilor sau a celorlalte elemente de siguranţă din/de pe raza postului său şi pe care le are în consemn.


Şi aici mi s-a făcut lehamite de ziariştii de 2 lei de la Mediafax! Şi am trântit şi uşa când am părăsit siteu'! şi nici nu mă mai duc vreodată!