Mancati-as coliva!
Coliva este un semn vazut al credintei noastre in inviere.
Graul simbolizeaza pe cei credinciosi, zaharul sau mierea reprezinta virtutile celor sfinti, iar nuca, victoria vietii asupra mortii.
Coliva se face la inmormantarea unei persoane, iar pomenile sau parastasele, la sase zile, la sase saptamani, la sase luni si la un an de la deces. Dupa un an pomana se face anual .
Incredibil, sau poate nu!
Într-o economie de piaţă normală, cererea dictează oferta, după cum învăţam acum nişte ani (deja vreo 13!!) dintr-o carte de economie pe plaja din Costineşti! (ştiu, ciudată alăturare please don't ask!). Altfel spus, de ce să stai să fierbi la colivă când oferta este aşa avantajoasă! Uite nişte oameni care n-au cum să dea faliment! şi după cum bine ştim, azi în Timişoara, mâine-n toată ţara!!
Şi-ncă una de final: Productia de coliva traditionala romaneasca, are implementat sistemul de management si siguranta a alimentelor conform principiilor HACCP SI ISO 22000 /2005.
Amin zic!
Thx, Florin!
0 comments:
Trimiteți un comentariu