duminică, mai 25, 2008

Saptamana nebuna

In marele tur al Italiei la ciclism, am avut parte de o săptămână de muncă grea din partea cicliştilor, vitregiţi atât de condiţiile atmosferice cât şi de traseul ales de organizatori.

A plouat aproape toată săptămână trecută, fapt ce a făcut misiunea cicliştilor şi mai grea, mai ales dacă stai să te gândeşti că la peste 2000 de metri pe unde a ajuns turul astăzi şi ieri, zăpezile erau la ele acasă iar ploaia care cădea nu avea nicio putere asupra lor.

Şi dacă astea nu erau de ajuns, un neinvitat surpriză şi-a făcut simţită prezenţa printre rutieri. Fantoma Marco Pantani, profitând de faptul că turul trecea prin locurile sale de baştină, le-a pus piedică mai multor ciclişti. Şi-au căzut şi cei din evadare (unii de 2 ori) şi urmăritorii şi tricoul alb şi tricoul roz! Ce mai a fost o întreagă nebunie de care piratul cu siguranţă a râs p-acolo pe unde o fi el...

După incredibila cursă făcută ieri Emanuele Sela, a repetat astăzi minunea reuşind că ultimii 10 km de căţărare să-i facă singur şi la mare distanţă în faţa marilor favoriţi. Şi-a asigurat în acest fel tricoul verde, al celui mai bun căţărător plus primele din partea organizatorilor dar şi a formaţiei sale, practic Sela fiind numele de pe buzele tuturor în ultimele zile.

Cam aşa a arătat etapa de astăzi brrr:



În lupta pentru tricoul roz lucrurile s-au aşezat, necunoscuţii care erau în top 10 din diferite motive şi-au ocupat locurile de drept în pluton şi acolo vor şi rămâne.
În frunte acum, este marele favorit căştigărul Turului Franţei din anul trecut Alberto CONTADOR urmat însă îndeaproape de Riccardo RICCO, Danilo DI LUCA (învingătorul de anul trecut), Denis MENCHOV (câştigătorul în Turul Spaniei de anul trecut) şi de Gilberto SIMONI (dublu învingător în Il Giro în anii trecuţi). Toată lumea bună este, deci, în continuare în cărţi asta cel puţin până mâine când va fi o altă zi urâtă: contratimp pe căţărare pe un traseu cu pante de 25%, parţial neasfaltat!!!

Vremuri interesante pline de acţiune se anunţă în continuare în Giro d"Italia, aşa că nu rataţi!