luni, mai 12, 2008

Dreptul la Colgate



Ştirea, pe scurt, în versiune tipărită:

Protestul a început duminică după-miază în jurul orei 17:00, când deţinutul a profitat de neatenţia gardienilor şi a plecat din celula lui. A escaladat un gard din curtea interioară şi a ajuns lângă un copac din incintă, pe care s-a căţărat singur. De atunci, protestează pentru o intervenţie stomotologică. Cei din conducerea Penitenciarului au încercat să-l determine să renunţe la demersul său, dar n-au avut cu cine să se înţeleagă.
Protestul continuă şi acum, pentru că deţinutul nu vrea în ruptul capului să coboare din copac. Angajaţii Penitenciarului i-au adus de mâncare, pe care i-au urcat-o în copac cu ajutorul unei prăjine.
Bărbatul, condamnat la patru ani de închisoare pentru furt, este închis în regim semideschis şi este cunoscut pentru desele proteste. Ultima dată, s-a urcat pe un releu de televiziune din Mangalia, de unde a ameninţat că se aruncă dacă nu i se dă o casă.
Pentru fapta sa, deţinutul riscă să îşi petreacă ultimii trei ani de detenţie în regim închis. Bărbatul şi-a petrecut mai bine de jumătate din viaţă după gratii, pentru diverse furturi.


Am pus şi textul ştirii asta în eventualitatea în care cineva m-ar putea bănui că am trucat cumva reportajul ProTv-ului :)

Dar nu, pentru că în Romania lui Iacubov nevinovat, hoţii de meserie nu mai au bani de dentist şi îşi cer dreptul la o dantură sănătoasă şi fericită, din banii contribuabililor, în prime time, la teve. Asta în timp ce eu, prostul plătitor de taxe şi impozite, trebuie să dau 500 roni pe o amărâtă de plombă ce mă va ţine 2-3 ani.

Ce ar putea urma? În mod normal, mă aştept să aud de o grevă a foamei pentru o inimă nouă, din partea unui violator de copile de 13 ani sau de o petiţie prezidenţială pentru o pereche nouă de sâni, unei proaspete văduve ajunsă printre gratii tocmai că şi-a decapitat (puţin) soţul. Pentru că nu-i aşa, ei au drepturi. ..

Aş spune eu ce-aş face cu cei din puşcăriile supra-aglomerate ale României. Şi Cioroianu a fost mic copil!