miercuri, iulie 09, 2008

Din vacanta II

Povestea cu vacanţa mea este puţin mai întortocheată şi mai plină de aventuri înainte şi după decât în timpul, însă asta nu-i scade cu nimic din savoare iar amintirile nu sunt deloc umbrite de evenimentele care au precedat-o ori urmat-o. Dar, să începem cu începutul.

Nu ştiu cum sunt alţii, dar eu când vine vorba de serviciile din România mai întâi mă zburlesc, mai apoi mă-ncordez purced la drum şi-mi dau seama, pe drum, că ceea ce mi se oferă nici în cele mai aprige vise nu-mi închipuiam. Datorită sarcinii soţiei, vacanţa noastră a trebuit puţin devansată pentru iunie astfel încât să nu avem surprize nici de ordin medical şi nici de alt fel.

Mi-am început căutarea axat pe mare+soare+linişte ca să ne satisfacă pe toţi trei. Ne-am decis pentru Turcia încrajat de câteva recomandări privind calitatea serviciilor practicate de turcaleţi. Ca orice om păţit, mi-am ales o reginue (Antalia – Alanya) vreo 3-4 hoteluri care-mi îndeplineau condiţiile şi-am plecat la căutare de agenţie. După vreo 2 zile şi yeci de telefoane eram aproape disperat pentru că din punctul meu de vedere, ceva simplu ca o rezervare la un hotel+avion necesita prezenţa mea obligatorie la sediul agenţiei sau o adresă de mail la care să-mi fie comunicat rezultatul (n-am primit nici până acum vreun mail ca răspuns) sau un avans de 50% înainte de orice. Şi aşa am decis să mergem tot pe măna unor prieteni care erau la al 4-lea an consecutiv cu o anumită agenţie şi erau super mulţumiţi.

Plecăm, ajungem, spunem ce dorim ni se răspunde ok. Super încântaţi demarăm afacerea, pornim la dat telefone. În 10 minute aflaăm că doar într-un singur hotel din cele alese de noi erau locuri, aveam şi avion cu o zi mai târziu decât ne programasem noi concediile, dar nu era nicio problemă. Aşa că batem pama, facem contractul toate bune şi fericire maximă. Agenţia avea de pus la punct amănuntele cu partenerii lor din România şi Turcia şi urma să ne transmită programul şi detaliile. Suntem cu mai puţin 4(!!!) săptămâni înainte de plecare!

Am aşteptat cuminte să primesc confirmările finale plus tot restul, cam o săptămână. După principiul No news, good news (care de atâtea ori în ceea ce fac eu zi de zi se dovedeşte greşit) am sunat absolut convins că nu-i nicio problemă şi doar e eroare de comunicare stătea între noi. Domnişoara de la agenţie care-mi răspunde, mă asigură liniştită ca nu are habar de mine, numele meu sau sejurul la care fac referire dar că se va interesa şi voi fui sunat. Şi am fost sunat la 2 zile distanţă. Ca să mi se spună că să stau liniştit hotelul mă aşteaptă cu braţele deschise dar că este totuşi o mică problemă legată de capacitatea avionului care brusc, a devenit mai mică din condiţii care ţin de natura divină a zborurilor pe ruta Bucureşti-turcia, adică habar n-are de ce. Astfel încât, nu cumva dorim să ne amânăm noi sejurul cu încă 3 zile? Ce mare lucru dacă în loc de 23 (cum vroiam noi iniţial) plecăm pe 27 iunie?

După consultări cu soaţa, cu colegii (cineva ne ţinea locul, aveam şi noi nişte treburi de rezolvat anyway), cu cerul şi pământul decidem (după o jumătate de oră, pentru că promisesem să nu întârziem cu răspunsul, să nu cumva să pierdem şi acest ultim avion) să acceptăm această ultimă schimbare de plan. Ok, vă sunăm înapoi pentru confirmare. Suntem cu 2 săptămâni înainte de plecare!

Am aşteptat cuminte să primesc confirmările finale plus tot restul, încă o săptămână! Când, într-un târziu sună telefonul, răspund fericit că grijile au luat sfărşit şi ... ţeapă! Din păcate, avionul care ne duce nu ne mai aduce, aşa că nu cumva am vrea noi să stăm o zi în plus şi să plecăm cu o cursă din ziua următoare? Nu ne costă nimic în plus, la transport ci doar 200-250 euro pentru o noapte de cazare!!! Moment în care, am răbufnit. Plin de calm, am informat-o pe duduie că ne vedem în 2 ore la ea, la agenţie. Să discutăm! Cu martori, de preferinţă! Eram cu o săptămână înainte plecare şi nu aveam încă decât jumătate dintr-un sejur achitat unei agenţii care-mi oferea alternative din ce în ce mai proaste!

Au trecut cele 2 ore, am ajuns la agenţie ferm convins să strâng pe cineva de gât sau măcar să plec de acolo cu capul cuiva ca trofeu. Inutil să reproduc discuţia din primele 10 minute, cert este că după încă o jumătate de oră aveam o vacanţă în Turcia. Se schimbase locaţia (eram la jumătate de Turcie distanţă faţă de prima dată), se schimbase data (revenisem aproape la data pe care o dorisem la început), hotelul avea cu o stea faţă de dorinţa noastră şi urma să dăm cu aproape 20% mai puţin! Am plecat de acolo satisfăcuţi şi tot ce mai aveam de făcut era să aşteptăm să primim confirmarea (!) biletele etc etc. Mai era o săptămână până la plecare!

Am primit confirmarea că de data aceasta toate au fost puse la punct mai rămânea doar să achit restul de bani asap şi agenţia să-mi facă şi asigurările medicale. Să mai spun că deşi eu am plătit în aceeaşi după amiază restl de bani, asigurările medicale nu au fost decât cu mai puţin de 24 de ore înaintea decolării? Sau că , cei de la agenţie , au avut tupeul să mă invite şi altă dată să mai călătoresc cu ei? Sau că mă îndemnau să-i recomand prietenilor care doreau o vacanţă de neuitat?

Din fericire, într-un episod următor vă voi da detaliile plăcute legate de vacanţa aceasta. Revin!