marți, decembrie 30, 2008

Solidaritate, ba p-a matii, Boc

E-Boc tocmai a luat vacanţă. Acum câteva minute a pus lacătul pe clădirea aia de-i spune Palat şi găzduieşte Guvernul României şi-a plecat să se-mbete cu prietenii ca de sfârşit de an. Are şi de ce! A avut un an mai mult decât plin. An în care a ajuns în apogeul vieţii lui.  Mai mult de atât nu are cum să mai crească (nici la propriu, nici la figurat).

În ultima conferinţă de presă, premierul României ne-a îndemnat la solidaritate. Să fim solidari, să fim uniţi, să fim alături. Exact ca în campanie, noi cu noi şi ei cu ei. Când îl văd pe sărmanul eBoc cum încearcă să pară el serios la conferinţele de presă parcă-l văd pe unul dintre colegii de grădiniţă de-ai lui fif-mea de la una dintre serbările de anul trecut, pe când avea un rol de ... pitic. Şi era aşa mândru de el şi-avea şi un costum tare fain şi se tot chinuia să stea serios, să nu râdă şi să nu se chicotească cu ceilalţi copii. Şi reuşea, not! 

Aşa eBoc ăsta, vine şi-aruncă în noi cu cuvinte mari: responsabilitate, solidaritate, criză, austeritate... Tăiem salarii, tăiem posturi, tăiem legi, tăiem pe mă-sa şi pe copilul ei. E recesiune. Ceea ce spuneam ieri, nu mai e valabil azi. E criză! Suntem solidari unii cu ceilalţi. Nu contează că unii stau prin şcoli, învată, îşi clădesc cariere. Dacă totuşi îi apucă amocul şi nu se mai pot abţine şi toarnă un copil, dă-i dracu', cine i-a pus. Să-l crească cu mămăligă cu zahar. Că dacă o jumătate din ţară aşa face, e normal, nu? De ce i-ar trebui acelui copil o viaţă mai bună, la ce bun? Noi vrem să fim solidari, să mâncăm toţi căcat ca şi iubiţii noştri conducători, nu?

Sunt onanişti sau găozari care din umbra impotenţei lor atât fizice cât şi psihice urlă pe unde apucă (de exemplu aici) că-s banii lor şi statul să nu-i cheltuie pe prostii, sau pe proaste.  De unde atâta ură pe voi? V-a apucat acum grija de banii publici, de ce oare? Ştiu că nu aveţi cu cine sau cu ce să faceţi un copil dar asta nu vă dă dreptul să-i scuipaţi pe cei ce nu-s ca voi!

Nu-i corect ca o femeie care s-a născut cu ghinionul de a avea un IQ dublu faţă de al lor şi acum trage ponoasele nevănzând cartofi în piaţă sau covrigei la non-stop ci muncind 10-12 ore pe la vreo firmă obscură pe salarii de 3-5000 euro. Da-i corect, că în fiecare lună datoriile către stat să-i fie virate statului în cont înainte orice altceva. Nu-i corect că Cetăţenii beneficiază de drepturile şi de libertăţile consacrate prin Constituţie şi prin alte legi. Aşa că legile statului sunt numai bune să ne ştergem cu ele la fund şi le schimbăm noi cum vrem şi când vrem. Că doar de aia stăm la palat şi ne chemaă Guvern, corect nu?

Mamele corporatiste, adevăratul rău din România, cu toate c-ar fi putut beneficia de legea asta oricum nu o vor face. Cine-şi închipuie că oricare dintre aceste femei îşi vor permite să lipsească 2 ani din locul în care au muncit, pentru care au făcut sacrificii sau în care şi-au petrecut mai mult timp decât în casa proprietate personală? Deşi legea le-ar da dreptul, oricum niciuna nu-şi va permite să facă asta. Şi ştim cu toţii de ce...

Oricum aberaţii şi hărmălaie cât s-a stârnit pe tema asta la acest final de an n-am mai văzut de mult. Şi nu mă pot gândi decât, din nou, la o mică manipulare. Încontinuu, de 19 ani.

PS: Fir-aţi ale dracu' cu salariile voastre mari, aşa vă trebuie!