marți, octombrie 21, 2008

Start la portabilitate

Acu' aproape 9 luni în urmă spuneam despre portabilitate.

Azi s-a împlinit sorocul şi s-a dat liber la portablitate. Stând şi judecând la o primă vedere ce observ eu:

  • mari consumatori firmele cu 1000-2000 de numere înregistrate la unul dintre operatori nu-i vad trecând fuga-fuguţa de la un provider la altul. Pentru ei, este un furnizor cu care au agreat un contract bine pus la punct şi care-i mai mult decât acoperitor pentru ei ca şi clienţi.
  • utilizatorul middle-high are abonamentul cel mai probabil de mult prea mulţi ani şi şi-a cosmetizat abonamentul şi opţiunile cum i se potriveşte mai bine. Nu cred ca l-ar atrage concurenţe cu cele 15 minute gratuite în plus.
  • clientul mic-mijlociu este deja obişnuit să urmărească cele mai bune oferte pentru cartela sa pre-paid. Va fugi din reţea în reţea mai abitir ca albinuţele-n primavară, pentru că deja o face :)
  • cel puţin pentru reclamă marii operatorii vor trebui să schimbe cel puţin reclamele dacă nu şi abordarea! Vor veni pe piaţă cu abonamente mai complete de voce şi date (or else) şi cu mult, mult fum şi artificii. A, da şi cu baloane!
Una peste alta, despre portabilitate numai de bine însă eu unul n-am nici cea mai mică intenţie să-mi schimb operatorul, nu c-aş fi super încântat de actualul cât pentru că-s conştient că nici măcar concurenţa nu este mai brează.

Tu?

LE: Informatii la zi precum si un sistem care ajuta sa afli din ce reteaface parte un numar de telefon (valabil totusi peste ani) la portabilitate.ro.